Кои лични податоци ги собираме и зошто

Нашиот веб сајт ги собира само личните податоци кои корисниците своеволно ги внсуваат во формата за регистрација на нова фирма. Личните податоци се користат исклучиво за намената за која се дадени односно за подготовка на документација и поднесување на истата во надлежните државни органи заради регистрација на нова фирма.

Колачиња

Доколку оставите коментар на нашиот сајт, Вие можете да одлучете да го зачувате вашето име, адреса за е-пошта и веб-сајт во колаче. Ова се користи за ваша погодност да не треба повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе сакате да објавите друг коментар. Овие колачиња траат една година.

Доколку ја посетете нашата страница за најавување, Ние ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Тоа колаче не содржи лични инфформации и же биде отфрлено кога ќе го затворете вашиот прелистувач.

Кога се најавувате, Ние поставуваме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најава и избор на екран(страница). Колачињата за најавување траат 2 дена, а колачињата за опции за екран траат 1 година. Доколку ја изберете опцијата „Запомни ме”, вашето најавување ќе трае две недели. Доколку се одјавите од вашата сметка, колачињата се најава се отстрануваат.

Доколку уредувате или објавите статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Тоа колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува ID-то на написот кој го имате уредувате. Колачеето истекува после 1 ден.

При отворање на нашиот сајт колачето pll_language го чува кодот на јазик на последната
страница што се пребарува, со цел прикажување на нашата страна на соодветен јазик (македонски 
или англиски).

Вградена содржина од други веб-сајтови

Објавите на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини (пример: видеа, слики, други објави, итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како да сте го посетиле тој друг веб-сајт.

Овие веб-страници може да собираат податоци за вас, користат колачиња, вградуваат следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградената содржина, вклучително и интеракцијата со вградената содржина доколку имате сметка и се најавени на тој веб-сајт.

Анализа

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Вашите податоци не ги споделуваме со трети страни, освен со државните органи и регистрационен агент потребни за регистрација на нова компанија.

Колку долго ги чуваме вашите податоци

За корисниците кои внесуваат податоци во формата за регистрација на нова фирма на нашиот веб-сајт, ние ги чуваме и личните податоци кои ги внесуваат. Личните податоци кои се внесуваат во формата за регистрација на фирма се чуваат се додена не заврши процесот на регистрација на компанија и во досието на регистрациониот агент во согласност со Законските прописи во Република Македонија.

Какви права имате врз вашите податоци

Доколку имате корисничка сметка на овој сајт или сте оставиле коментар или имате пополнето Форма за регистраација на нова фирма можете да побарате датотека со личните податоци кои ги поседуваме за вас, вклучувајќи ги сите податоци кои ни ги имате доставено. Исто така, можете да побарате бришење на вашите лични податоци. Ова не вклучува податоци кои сме должни да ги зачуваме за административни, правни или безбедносни причини.

Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да бидат прегледани преку сервисот за автоматска спам проверка.

Ваши информации за контакт

Вашите информации за контакт кои се внесени во формата за регистрација на нова фирма ги користиме исклучиво за намената за која се внесени, односно за подготвување на документација за регистрација на нова фирма.

Како ги штитиме вашите податоци

Вашите податоци ги штитиме и не ги даваме на трети страни освен на државни органи кај кои се врши процесот на регистрација на нова фирма.

 

За нас

Адресата на нашиот веб-сајт е: http://novafirma.mk.

Сопственик на веб сајтот е Глобал Гроуп Консалтинг ДОО Скопје.

ул. Жил Верн бр. 8 Скопје, 02/5126 533